ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΟΠΟΙ

 Η διαδροµή ξεκινάει από τη Βέροια και ολοκληρώνεται µετά από 1 ώρα και 40 λεπτά, διανύοντας 70 χλµ. χωρίς στάσεις. Μπορούν να τη διανύσουν όλο το χρόνο οικοτουρίστες, γαστροτουρίστες και ορειβάτες, κάνοντας δραστηριότητες ποδηλασίας, πεζοπορίας, ψαρέµατος, ορειβασίας.

 Επισκεφτείτε το Βήµα του Απόστολου Παύλου, την Κυριώτισσα, τη Μπαρµπούτα, την εβραϊκή συνοικία, τα πλακόστρωτα της πόλης, τα Μουσεία της Βέροιας, καθώς και το Μουσείο Εκπαίδευσης στην Αγ. Βαρβάρα.

 Κάνετε µια στάση στο Φράγµα του Αλιάκµονα και συνεχίστε επισκεπτόµενοι τις Μονές Τιµίου Προδρόµου και Μουτσιάλης στις παρυφές των Πιερίων, απολαµβάνοντας την υπέροχη θέα στο ποτάµι. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ξωκλήσια στη Σφηκιά (Αγ. Γεωργίου και Αγ. ∆ηµητρίου).

 Στα Ριζώµατα, αξίζει να δείτε το Παλαιόκαστρο, χαρακτηρισµένο Μνηµείο της Φύσης.

 Επιλέξτε τόπους διαµονής στη Βέροια, Ασώµατα, και Σφηκιά, σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες και αγροτουριστικά καταλύµατα, ενώ τόπους εστίασης επιλέξτε στη Βέροια, τα Ασώµατα, το φράγµα του Αλιάκµονα, την Άµµο, τη Σφηκιά και τα Ριζώµατα, απολαµβάνοντας µπάτζο, τσίπουρο, µαγειρεµένα κρέατα, χασάπικο, κεφτέδες Ριζωµάτων, παραδοσιακές πίτες και σούβλες.

 Προχωρώντας προς το ∆άσκιο, επισκεφτείτε τη Λίµνη Λογγά, το πέτρινο λιµανάκι, όπου µπορείτε δίπλα στο ποτάµι να κάνετε πικ-νικ, απολαµβάνοντας την υπέροχη θέα του ποταµού.

 Στην ευρύτερη περιοχή των χωριών στα Πιέρια, διοργανώνονται γλέντια µε γκάιντα, το κάψιµο των κέδρων την περίοδο των Χριστουγέννων και πολλές αποκριάτικες εκδηλώσεις.