ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ρεβάνι Βεροίας
Ρεβάνι Βεροίας
Προέλευση: Ημαθία
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το παραδοσιακό ρεβάνι Βεροίας θα χρειαστούμε:

  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 3 κούπες νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη για το σιρόπι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μαζί.

Κάνουμε ένα μίγμα με το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το μπέικιν. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα σιγά στο προηγούμενο και τέλος προσθέτουμε και το γιαούρτι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Μόλις ψηθεί και κρυώσει βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το περιχύνουμε από πάνω. Απολαύστε το με μια μπάλα παγωτό ντουντουρμά.