ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Κρεμμυδοκεφτέδες
Κρεμμυδοκεφτέδες
Προέλευση: Κοζάνη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 αυγά
  • 5 - 6 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • λάδι για το τηγάνισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε σε βαθιά λεκάνη.

Χτυπάμε σε άλλο σκεύος τα αυγά και προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι. Ρίχνουμε τα αυγά με το αλεύρι στα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και το δυόσμο, την ρίγανη και τέλος το λάδι. Ανακατεύουμε καλά. Αν δούμε ότι το μείγμα είναι ρευστό συμπληρώνουμε με λίγο αλεύρι ακόμα, ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Μόλις κάψει το λάδι στο τηγάνι, με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και σχηματίζουμε μικρές τηγανίτες. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και είναι έτοιμοι οι κρεμμυδοκεφτέδες μας.