ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

Κρεμμύδια με κεφτέδες
Κρεμμύδια με κεφτέδες
Προέλευση: Κοζάνη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τους κεφτέδες

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1   κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • φρυγανιά τριμμένη (όσο πάρει)
  • λίγο ξίδι
  • λίγο λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • μοσχοπίπερο
  • ρίγανη
  • μαϊντανό

Για το συνοδευτικό

  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
  • σάλτσα
  • λάδι
  • διάφορα μπαχαρικά (πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο, μοσχοπίπερο, κανέλα και μπούκοβο)
  • αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί κόκκινο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ζυμώνουμε τους κεφτέδες κατά το γνωστό τρόπο έτσι ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά τους. Βάζουμε τους κεφτέδες στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά καλύτερα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα αφήνουμε περίπου 15 λεπτά στο ξίδι για να φύγει η κάψα. Στη συνέχεια σε μια χύτρα τσιγαρίζουμε τα κρεμ- μύδια με το λάδι και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Μετά ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε την σάλτσα, το αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα βράζουμε για άλλα 20 λεπτά. Γυρίζουμε τα κρεμμύδια στο ταψί, προσθέτουμε το κρασί και από πάνω τοποθετούμε τους κεφτέδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 1 ώρα.