ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΜΠΙΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 κότσι χοιρινό
  • 300 γρ. μικρές πατατούλες
  • 1 κουτάλι της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 καρότο
  • 2 κλαράκια σέλινο
  • 1   κολοκυθάκι
  • 50 γρ. ψιλοκομμένο φινόκιο

Για την μαρινάδα

  • 1 νεροπότηρο μπίρα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βάζουμε το κότσι μέσα σε μία μπασίνα με όλα τα υλικά της μαρινάδας, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Στην συνέχεια τοποθετούμε το κότσι μαζί με την μαρινάδα σε ένα ταψί και προσθέτουμε το βούτυρο και τα λαχανικά μας αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε.

Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 90 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί με λαδόκολλα. Στη μέση του μαγειρέματος, ελέγχουμε εάν χρειάζονται υγρά και προσθέτουμε λίγο νεράκι.