ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 300 γρ τραχανάς
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
- 100 ml κρασί λευκό
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 800 γρ ζωμός λαχανικών
- 10 γρ κρόκο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τον τραχανά και το ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να λαδωθεί καλά.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών σε 4 δόσεις. Στην πρώτη δόση ζωμού ρίχνουμε μαζί και τον κρόκο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα τριμμένη και το βούτυρο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.