ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 300 γρ τραχανάς
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 800 γρ ζωμός λαχανικών
  • 10 γρ κρόκο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τον τραχανά και το ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να λαδωθεί καλά.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών σε 4 δόσεις. Στην πρώτη δόση ζωμού ρίχνουμε μαζί και τον κρόκο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα τριμμένη και το βούτυρο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.