ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 500 γρ ψωμί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ πρέζα πιπέρι
  • ½ πρέζα ρίγανη
  • ½ πρέζα κύμινο
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 10 βρασμένα αυγά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί (το ψωμί αφού το βρέξουμε και το στραγγίσουμε καλά). Παίρνουμε μια ποσότητα κιμά και τοποθετούμε μέσα ένα αυγό βρασμένο ολόκληρο. Στη συνέχεια κλείνουμε και δημιουργούμε μια μεγάλη μπάλα. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα βρασμένα αυγά.

Τηγανίζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο, όπως κάνουμε τους κεφτέδες.

Σερβίρουμε με πουρέ και λίγη κόκκινη σάλτσα.

Εναλλακτικά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ρολό και να το ψήσουμε στο φούρνο, τυλιγμένο στην αρχή σε λαδόκολλα και στη συνέχεια ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα.