ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα
Γλυκιά πατσαβουρόπιτα
Προέλευση: Ημαθία
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για μια γλυκιά πατσαβουρόπιτα θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 2 αυγά
  • άχνη
  • κανέλλα

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Θα βουτυρώσουμε ένα ένα τα φύλλα και θα τα σουρώσουμε απαλά σαν βεντάλια με τα χέρια μας. Τα βάζουμε το ένα διπλά από το άλλο σε βουτυρωμένο ταψί.

Στη συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.

Ετοιμάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος μία κρέμα με ένα γάλα ζαχαρούχο αραιωμένο με ένα κουτί νερό (παίρνουμε το κουτί από το γάλα σαν μεζούρα) και τα δυο αυγά τα οποία έχουμε πού καλά ανακατέψει. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε την κρέμα.

Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε να τραβήξει την κρέμα σχηματίζοντας μια όμορφη καστανόξανθη κρούστα. Σερβίρουμε την πατσαβουρόπιτα χλιαρή ή κρύα με αρκετή άχνη ζάχαρη και κανέλλα.