ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Αγριογούρουνο με ελιές
Αγριογούρουνο με ελιές
Διάρκεια:
Προέλευση: Ημαθία
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το λαχταριστό αγριογούρουνο με ελιές θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό σπάλα από αγριογούρουνο
  • 300γρ ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 500γρ κρασί ξινόμαυρο ΝΑΟΥΣΑ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Θα ξεκινήσουμε από την προηγούμενη ημέρα μουλιάζοντας στο 1/2 του κρασιού τα κομμάτια από το αγριογούρουνο αφού το έχουμε κόψει μερίδες και το έχουμε πλύνει καλά.

Με το ελαιόλαδο στο τηγάνι τσιγαρίζουμε το αγριογούρουνο, απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τη μουστάρδα τις ελιές και έπειτα το ξινόμαυρο ΝΑΟΥΣΑ, αφήνουμε λίγα λεπτά ώσπου να ξεθυμάνει το οινόπνευμα και κατόπιν τοποθετούμε τις μερίδες μαζί με το ζωμό του στη γάστρα προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τη ρίγανη.

Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για μισή ώρα και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για τις επόμενες 2 ώρες, ενώ χαμηλώνουμε στους 100 βαθμούς και το αφήνουμε ακόμη 2 ώρες.

Ετοιμάζουμε ζυμαρικά της αρεσκείας μας βρασμένα μόνο σε πολύ νερό και αλάτι αφού τα σουρώσουμε, τα βουτυρώνουμε και σερβίρουμε σε μια πιατέλα τοποθετώντας το μαγειρεμένο αγριογούρουνο με την δική του σάλτσα.