ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

Γιαλαντζί παπουτσάκια
Γιαλαντζί παπουτσάκια
Προέλευση: Ημαθία
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τα γιαλαντζί παπουτσάκια θα χρειαστούμε:

  • 8 μεγάλες μελιτζάνες
  • 8 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Θα τα φτιάξετε ψήνοντας ολόκληρες τις μελιτζάνες σε ένα λαδωμένο ταψί στο φούρνο στους 185 βαθμούς για 20 λεπτά. Και ενώ αυτές θα ψήνονται κόβετε σε ένα βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια κάθετα στην φορά τους σχηματίζοντας λεπτές λωρίδες και τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά να τσιγαρίζονται.

Πολτοποιείται το σκόρδο και ψιλοκόβετε τη ντομάτα και το μαϊντανό. Σβήνετε τα κρεμμύδια με το κρασί και τα βάζετε τις ντομάτες το σκόρδο και το μαϊντανό στο τηγάνι με τα κρεμμύδια ραντίζετε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε και ριγανίζετε, συμφωνά με τις προτιμήσεις σας.

Δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύεται για ακόμη 10 λεπτά. Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις ανοίγεται με ένα μαχαίρι με μια κόντρα μήκος τομή και με ένα κουτάλι αφαιρείτε λίγη από την ψίχα της τοποθετώντας την στα μαγειρεμένα κρεμμύδια.

Ανακατεύεται το μίγμα και γεμίζετε τις μελιτζάνες.

Ξανατοποθετείτε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά ώστε να τελειοποιηθεί το μαγείρεμα του ενώ προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και κομματάκια από τυρί φέτα.

Είναι πολύ νόστιμα την επόμενη ημέρα και κρύα. Δοκιμάστε τα !!!