ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για την φθινοπωρινή μας σαλάτα θα χρειαστούμε:
- 300 γρ φρέσκο τρυφερό σπανάκι
- 150γρ ρόκα
- 2 κουτ. σουπ άνηθο
- 150 γρ τυρί φέτα
- 2 πράσινα μήλα
- 100 γρ ψίχα καρυδιού
- 6 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ. σ. μέλι
- ½ λεμόνι χυμό
- 1 πρέζα αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ξεκινάμε πλένοντας πολύ καλά τα μήλα. Τα τρίβουμε με τη φλούδα σε χοντρό ρεντέ και τα αφήνουμε να οξειδωθούν (καφετιάζουν). Αφαιρούμε τα κοτσάνια από το σπανάκι και τη ρόκα και κρατάμε τα τρυφερά τους κομμάτια. Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Κόβουμε τα λαχανικά μεγάλα κομμάτια το σπανάκι, μικρότερα τη ρόκα και πολύ ψιλά τον άνηθο. Τα τοποθετούμε ανάμεικτα σε μια σαλατιέρα. Σε ένα μπολ ή στο μούλτι ανακατεύουμε, το λάδι, το βαλσάμικο, το μέλι, το λεμόνι και το αλάτι ώστε να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Βάζουμε πάνω από τα λαχανικά, το οξειδωμένο μήλο στη συνέχεια τρίβουμε με τα δάχτυλά μας τη φέτα από πάνω και περιχύνουμε αργά τη σάλτσα μας.
Τέλος χοντροκόβουμε και βάζουμε και τα καρύδια . Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.
Συνδιάστε την με ένα ποτήρι ξινόμαυρου κρασιού.