ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- ζύμη για φύλλο
- 3 ποτήρια (του νερού) γάλα
- 6 αυγά
- ½ κοφτό κουταλάκι αλάτι
- 5 - 6 ίνες κρόκου κόκκινου
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζετε το γάλα να πάρει μία βράση. Ρίχνετε τον κρόκο και το αλάτι, ανακατεύετε και το αφήνετε να γίνει χλιαρό. Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε στο γάλα. Προσθέτετε και τις 2 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύετε και προσθέτετε το δυόσμο.
Χωρίζετε την ζύμη του φύλλου και ανοίγετε δύο φύλλα, το ένα μικρότερο από το άλλο. Λαδώνετε το ταψί και απλώνετε και τα δύο φύλλα έτσι ώστε να περισσεύουν γύρω - γύρω αρκετά. Ρίχνετε πάνω στα φύλλα το μείγμα του γάλακτος και γυρίζετε τις δύο άκρες μαζί για να κάνετε τον «κόθορο» (την άκρη του φύλλου γύρω από την πίτα).
Λαδώνετε την επιφάνεια, την ραντίζετε με νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο αμέσως, στους 200°C μέχρι να στερεοποιηθεί.