ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ

Τραχανόπιτα
Τραχανόπιτα
Προέλευση: Κοζάνη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 4 φλιτζάνια του καφέ λάδι
  • 8 φλιτζάνια του τσαγιού τραχανά
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού πέτουρα (χυλοπίτες)
  • 250 γρ. τυρί
  • 1 κουτάλι της σούπας αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στο ταψί ρίχνουμε ένα φλιτζάνι λάδι, μετά σκορπίζουμε 4 φλιτζάνια τραχανά και από πάνω τα πέτουρα.

Ύστερα ρίχνουμε από πάνω και τον υπόλοιπο τραχανά (όση ώρα βάζουμε τα υλικά στο ταψί, βάζουμε ένα λίτρο νερό να βράσει).

Πάνω από τον τραχανά ρίχνουμε τα άλλα 3 φλιτζάνια λάδι, μετά το τυρί και τέλος το βρασμένο νερό. Δεν ρίχνουμε συγκεκριμένη ποσότητα, όσο να πλημμυρίσουν τα υλικά και από πάνω ρίχνουμε το αλάτι.

Ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά στους 180°C.