ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Κεφτεδάκια με μυρωδικά
Κεφτεδάκια με μυρωδικά
Προέλευση: Κοζάνη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1000 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 5 φέτες ολόκληρες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 2 κουτάλια της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάλι της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάλι της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
  • Αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε το μουσκεμένο ψωμί και τρίβουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά, και αλατοπιπερώνουμε. Αφού ζυμώσουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα μας, σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.

Στην συνέχεια, βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και πλάθουμε κεφτέδες. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πιάσει κρούστα και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Ξαναγυρίζουμε ακόμα μια φορά μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.