ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΡΜΗ

Κεφτεδάκια άρμη
Κεφτεδάκια άρμη
Προέλευση: Ημαθία
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τα παραδοσιακά κεφτεδάκια και για την άρμη που είναι μια εύγευστη σάλτσα θα χρειαστούμε:

  • 750 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ κιλό κιμά χοιρινό
  • 6 χοντρές φέτες ψίχας μπαγιάτικου ψωμιού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • ½ ποτηριού νερό

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας το ψωμί να μουλιάσει σε νερό το και ανακατεύουμε τους κιμάδες με το κρεμμύδι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε και το ψωμί ζυμώνουμε έντονα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι Τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί η περίσσια του λαδιού.

Σε ένα μπλεντεράκι πολτοποιούμε τη ντομάτα τον πελτέ και το νερό.

Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο. προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε αφήνοντας να ροδίσει το αλεύρι και προσθέτουμε το πολτοποιημένο μίγμα της ντομάτας.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρονται ζεστά.