ΓΛΥΚΟ ΡΥΖΙ (ΤΖΙΑΜ - ΠΙΛΑΦ)

Γλυκό ρύζι (Τζιάμ - πιλάφ)
Γλυκό ρύζι (Τζιάμ - πιλάφ)
Προέλευση: Κοζάνη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • ½ πακέτο φιδέ
  • 2 ποτήρια άσπρο ρύζι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 7 ποτήρια νερό
  • βανίλια
  • 4 - 5 ίνες κρόκο τριμμένο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σοτάρουμε το φιδέ στο λάδι μέχρι να ροδίσει.

Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι και αφού βράσει για 10 λεπτά προσθέτου- με την ζάχαρη, την βανίλια, τον κρόκο και το σοταρισμένο φιδέ.

Μόλις αρχίσει να πήζει το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μία πετσέτα της κουζίνας και την αφήνουμε το λιγότερο 30 λεπτά χωρίς να την ανοίξουμε.

Σερβίρουμε το γλυκό πασπαλισμένο με κανέλα.