ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. σιμιγδαλένιο χαλβά
  • 3 κουτάλια της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 200 γρ. τυρί γαΐς σε πλεξούδα
  • 150 γρ. γλυκό του κουταλιού πέργαμο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το κροκάν

  • 200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 200 γρ. ζάχαρη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και όλα τα μπαχαρικά.

Μόλις πιει το νερό προσθέτουμε το βούτυρο και το γλυκό πέργαμο ψιλοκομμένο. Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα 200 γρ. τυρί γαΐς.

Σερβίρουμε ζεστό κατευθείαν και γαρνίρουμε με το κροκάν.