ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 300 γρ τραχανάς ξινός
  • 250 γρ. χοιρινά λουκάνικα πρασάτα
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 800 ml ζωμός λαχανικών
  • 100γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 γρ φρέσκο βούτυρο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι, το πράσο και τα χοιρινά λουκάνικα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά σε 4 δόσεις των 200 ml.

Προσοχή, περιμένουμε να απορροφηθεί η μία δόση πριν ρίξουμε την επόμενη. Δοκιμάζουμε αν έχει βράσει καλά, προσέχουμε όμως να μην μας λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι τριμμένα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.