ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 κιλό αγριόρυζο ή ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής
  • 200 γρ. λουκάνικα κομμένα σε φέτες
  • 10 κομμάτια καραβίδες
  • 500 γρ. φιλέτο γουλιανού κομμένο σε μπουκιές
  • 6 γρ. κρόκο σε στήμονες
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • ½ πιπεριά κίτρινη
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • 200 γρ. αρακά
  • 100 γρ. φασολάκια
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ντομάτα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • ¼ ματσάκι άνηθο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ξερό κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα. Βράζουμε το ρύζι με 1,5 λίτρο αλατισμένο νερό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το ξερό, τις καραβίδες, το γουλιανό και τον κρόκο. Έπειτα, σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το φρέσκο αρακά, τα φασολάκια, το καλαμπόκι (τα οποία τα έχω βράσει αλ ντέντε), τις πιπεριές και το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και την ντομάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το καπάκι για να πιει όλα του τα ζουμιά.