ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ

Πρασοτηγανιά
Πρασοτηγανιά
Προέλευση: Κοζάνη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 - 1 ½ κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια πράσο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο κόκκινο πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τηγανίζουμε το κρέας να ροδοκοκκινίσει απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Κόβουμε τα πράσα σε μισές ροδέλες, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρέας μαζί με τα μπαχαρικά μας για να βράσουν όλα μαζί.

Μετά από 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού μας μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.