ΚΡΙΝΤΙ

Κρίντι
Κρίντι
Προέλευση: Κοζάνη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1500 γρ. αρνίσια έντερα
  • 1000 γρ. συκωταριά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 3 λεμόνια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • Ξυλάκια από σουβλάκια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ψιλοκόβουμε την συκωταριά και την αλατοπιπερώνουμε. Περνάμε τα κομματάκια στα ξυλάκια από τα σουβλάκια και τυλίγουμε τα εντεράκια γύρω γύρω σαν να κάνουμε μικρά κοκορετσάκια.

Έπειτα τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούνε πλήρως. Στην συνέχεια αφού τα βράσουμε για μία περίπου ώρα, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και περιχύνουμε με το αυγολέμονο. Τέλος, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και προσθέτουμε στο τελείωμα.