ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ

Κρεμμυδόπιτα
Κρεμμυδόπιτα
Προέλευση: Κοζάνη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 300 γρ. σκληρό αλεύρι (3 φλιτζάνια)
  • 4 κρεμμύδια
  • 100 γρ. λάδι (1/2 φλιτζάνι)
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ζυμώνετε το αλεύρι με μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό ελαφρά αλατισμένο. «Δουλεύετε» καλά την ζύμη για 40 λεπτά και την χωρίζετε σε δύο κομμάτια.

Τα ανοίγετε με αλευρωμένο πλάστη σε δύο πολύ λεπτά στρογγυλά φύλλα.

Στρώνετε το ένα φύλλο σε ένα βουτυρωμένο ταψί και βάζετε επάνω τα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και άφθονο λάδι. Καλύπτετε με το άλλο φύλλο. Προσθέτετε λίγο ακόμα λάδι.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο στους 175°C μέχρι να ροδίσει καλά.