ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΜΙΑ

Γιαπράκια με αρμιά
Γιαπράκια με αρμιά
Προέλευση: Κοζάνη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 κιλό ρύζι καρολίνα
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 κουτάλι της σούπας πολτό ντομάτας
  • 2 κιλά λάχανο τουρσί
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο
  • Ζουμί από το λάχανο τουρσί
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις ντομάτες, το λάχανο και το βούτυρο. Στη συνέχεια παίρνουμε κομμάτια λάχανου, τα απλώνουμε σε μια επιφάνεια και τυλίγουμε τα γιαπράκια μας.

Τοποθετούμε τα γιαπράκια σε μια κατσαρόλα με την σειρά και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες και το βούτυρο. Επίσης προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας, 300 ml ζουμιού από το λάχανο τουρσί και συμπληρώνουμε με νερό έως ότου καλυφθούν τα γιαπράκια μας.

Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας μας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Στην συνέχεια κατεβάζουμε την φωτιά μας στο μισό και μόλις τα γιαπράκια μας πιούν όλο το ζουμί τους, τότε είναι έτοιμα.