ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑΤΟ

Γιαουρτλού δαμασκηνάτο
Γιαουρτλού δαμασκηνάτο
Προέλευση: Ημαθία
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το γιαουρτλού δαμασκηνάτο θα χρειαστούμε:

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

500 γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα και χωρίς κουκούτσια

1 μόρφατ

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

100 γρ καρύδια

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το μόρφατ με τη ζάχαρη για να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ.

Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε με το χυμό πορτοκαλιού.

Μόλις εξατμιστεί ο χυμός τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε τα δαμάσκηνα σ’ ένα ταψί τα απλώνουμε και από πάνω καλύπτουμε με τη γιαουρτοσαντιγί.

Πασπαλίζουμε με το καρύδι και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν καλά.