ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τους χωριάτικους γεμιστούς κεφτέδες με φέτα και σάλτσα ντομάτας ριζωμάτων θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 αυγά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 100γρ φέτα τριμμένη
  • 1 κιλό ντομάτες Ριζωμάτων (ώριμες)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • ψίχα ψωμιού

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας σε μια μεγάλη λεκάνη τον κιμά και τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Αλατωπιπερώνουμε και πουδράρουμε με τη ρίγανη, ρίχνουμε την ψίχα ψωμιού και το λάδι.

Ζυμώνουμε καλά για 15 λεπτά τον κιμά, μόλις είναι έτοιμος πλάθουμε κεφτεδάκια τα οποία απλώνουμε στην παλάμη μας, (περιοδικά για να μην κολλάνε βρέχουμε τα δάχτυλα μας με λίγο λαδάκι) βάζουμε μέσα τριμμένη φέτα και το δίνουμε σχήμα στρογγυλού κεφτέ.

Τοποθετούμε τώρα τους κεφτέδες σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε για 20΄ στους 200 βαθμούς. Όσο οι κεφτέδες μας ψήνονται τρίβουμε τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μόλις ξανθύνει ρίχνουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι-ρίγανη λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφού έχουν ψηθεί οι κεφτέδες μας περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα μας και ξαναβάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για ακόμη 10΄ στην ίδια θερμοκρασία. Σερβίρονται πολύ ωραία με τηγανιτά λαχανικά πιπεριές, μελιτζάνες.