ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ

Αρνάκι γιαουρτλού
Αρνάκι  γιαουρτλού
Προέλευση: Κοζάνη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. αρνάκι μόνο ψαχνό, κομμένο σε κομματάκια
  • 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 000 γρ γιαούρτι πλήρες
  • 2 αυγά
  • 2 λίτρα ζωμό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάλι της σούπας φυτίνη
  • Τα κόκαλα από το αρνάκι που ξεψαχνίσαμε
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βάζουμε το αρνάκι μέσα σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κόκαλα καθώς επίσης και 4 λίτρα νερό. Αφού τα βράσουμε για μία περίπου ώρα, αφαιρούμε τα κόκαλα και το κρέας και κρατάμε 2 λίτρα από το ζωμό. Μέσα στα 2 λίτρα αυτά του ζωμού, διαλύουμε το σιμιγδάλι και το γιαούρτι.

Τοποθετούμε το κρέας σε ένα πιρέξ και περιχύνουμε με το μείγμα που προέκυψε από τον ζωμό, το σιμιγδάλι και το γιαούρτι. Στην συνέχεια, φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Έπειτα χτυπάμε τα 2 αυγά και τα περιχύνουμε στο πιρέξ. Τέλος φουρνίζουμε και πάλι το φαγητό μας για 5 λεπτά ακόμα.