ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΓΑΣΤΡΑΣ

Αγριογούρουνο γάστρας
Αγριογούρουνο γάστρας
Προέλευση: Ημαθία
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σημαντική η μαρινάδα την οποία θα φτιάξουμε ως εξής: Χοντροκόβουμε τα λαχανικά, τα βράζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί και τα μυρωδικά. Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το βουτάμε στην μαρινάδα. Το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Την επόμενη στραγγίζουμε την μαρινάδα και κρατάμε το ζωμό. Καθαρίζουμε το κρέας, το τρυπάμε, βάζουμε στις τρύπες κομματάκια σκόρδου, το αλατοπιπερόνουμε και το αλείφουμε ελαφριά με τη μουστάρδα. Το βάζουμε στην γάστρα, το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τον ζωμό και το βάζουμε στον ξυλόφουρνο για 1 ½ ώρα. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατίζουμε και τις ριγανίζουμε ελαφριά και τις βάζουμε στη γάστρα να ψηθούν μαζί με το κρέας για άλλη μια ώρα. Μόλις ροδίσει το κρέας απλώνουμε τα τυριά τριμμένα στις πατάτες και τα αφήνουμε στο φούρνο να λιώσουν 10 λεπτά